وقتی با یک شرکت مینشینم تا درباره نام تجاری یا همان برند آنها صحبت کنم، اغلب شاهد چهار اشتباه بزرگ هستم که به تجارت آنها لطمه وارد میکند. من درباره احساس نیاز و وزن اعتماد به نام تجاری با مشتریان خود صحبت کردهام، اما چیزهای بیشتری وجود دارد که به نام تجاری تبدیل میشود تا فقط اعتماد به ساختمان و رنگ. علامت تجاری یا برند صحیح باید هویت و ارزش ایجاد کند و نیز وفاداری در مشتری ایجاد نماید.بدون توضیح بنز یا آدیداس. هردوی اینها ریشه از اعتماد به برند و کیفیت دارند، درست است؟ اما نام تجاری بد میتواند اثر معکوس داشته باشد.
اشتباه # ۱: درمان شبکه اجتماعی خاموش
خیلی شگفتانگیز است که تعداد زیادی از شرکتها در سال ۲۰۱۹ از صفحات وب سایتها و شبکه های اجتماعی استفاده نمیکنند. اگر شما هنوز وب سایتی برای کسبوکار خود ندارید، پس شما سوار قطار تکنولوژی نیستید و دنیا عقب مانده اید.همچنین با بررسی آمار نصب برنامه اینستاگرام در کافه بازار مشخص می شود که این اپلیکیشن حدود ۲۰ میلیون نصب دارد. با حساب ساده مشخص می شود که حدود ۳۰ درصد ایرانی ها در اینستاگرام عضو هستند.یعنی ۳۰ درصد از ۱۲۱ میلیون کاربر اینستاگرتم در جهان ایرانی هستند.البته بهتر است باور کنیم در ایران ۴۰ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۷۴۰ کاربر اینترنت وجود دارد.
“یعنی ضریب نفوذ ۵۴ درصدی کاربران”
اگر تاکنون بعنوان مدیر کسب و کار خود با این رویکرد نگاه نکردید پیشنهاد میکنم لحظه ای فکر کنید که مدرن شدن کسب و کار شما را تا چه اندازه ای به اهداف سازمانی نزدیک می کند.
اشتباه # ۲: ناسازگاری پیغامهای برند
پیام یا شعار برند یک گزاره ارزش اساسی برای یک کسبوکار است.و میتواند حول تعدادی از عوامل شامل موارد زیر باشد
۱− خدمات ارایه شده – به مشتری که ارزش محسوب میدهد. ۲− سطح کیفیت – کالاها یا خدماتی که عملکرد برتر درمقایسه با رقبای رقیب را فراهم میکنند ۳− ارزش خدمات کالا – میتواند هر کدام دارای ارزش بالایی باشد و یا تنزیل شود.
اغلب اوقات Offline Branding می تواند انتخاب بسیار خوبی باشد.برخی اوقات در کانالهای دیجیتالی و فضای مجازی چندین بار پیامهای متناقض ارسال میگردد که با نام تجاری سنتی مقایسه میشوند. این باعث گیج شدن مشتریان بالقوه (و موجود) میشود که شما را به عنوان یک متخصص در ارایه خدمات کسب و کار A میبینند، اما پستی دیگر را میبینید که بر خدمات B متمرکز هست. این پستهای متفاوت و ناهمسو اعتماد کاربران را از بین می برد.
بسیار بسیار ساده می توان حدث زد که در ذهن کاربر چه اتفاقی می افتد !
پست کردن برای پست کردن – این کار وحشتناک و مخرب است.
اشتباه # ۳: پست های شبیه در فضای مجازی
آیا برای تولید محتوا یا همان داستان کسب و کار خود زمان صرف میکنید ؟
اگر بله، میتوانید موفق شوید.می دانید ایجاد محتوای منحصر به فرد در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مختلف یک الزام حذف نشدنی است؟ نه، احتمالا نه.
به عنوان مثال، یک پست در اینستاگرام نباید دقیقا مانند یک پست در فیس بوک یا تلگرامتان باشد، چون کاربران آن انتظار محتوایی متفاوت را دارند. پست کردن در فرمت مورد انتظار بیشترین فرصت را برای تعامل ایجاد میکند و باعث میشود که مصرف کنندگان احساس راحتی کنند. (به گسب و کار شما اعتماد کنند)
اشتباه # ۴: رویکرد این گوش در و اون گوش دروازه
آخرین باری که احساس کردید کسی به شما گوش نمیکند را به یاد میآورید؟
شما احساس ارزش نکردید.
مشتریان احساس مشابهی را در زمانی که محتوای شما بی ارزش است، احساس میکنند.
حالا، آیا به یاد دارید که در طی این موقعیت چه احساسی داشتید؟
احساسی که شما در مشتری ایجاد میکنید بسیار بسیار سخت قابل بازیابی است.مشتری شما را با احساس بد و مبهم تصور میکند.
مثالی بزنم براتون : من تو شرکت خودرو سازی کار میکنم.همکارای ما اشتباهی انجام دادن و بدون توجه به این نکته پیام یا شعاری برای ما انتخاب کردن با نام “سایپامطمئن” خوب این شعار نه تنها به شرکت ما کمک نکرد بلکه اثری نامطلوب داشت.همینطور میشه به شعار هوشمندانه شرکت رقیب اشاره کرد: “راه تو را می خواند”
دوستان احساسی که در مشتری ایجاد می شود کاملا توسط شما و رفتار کسب و کاری شما ایجاد شده است.خواهش میکنم چند دقیقه فکر کنید.مدیریت این موارد بسیار مهم است.همیشه به دوستان میگم این مساله شمشیر دو لبه است دقت نمایید !!
احساس خوب و درست مشتری موفقیت برند شماستمدیریت اسمارت یار